پونه
پونه، از گیاهان خانواده نعناعیان و نامهای دیگر آن نعناع آمریکایی، گیاه پشه و سبزی پودینگ است. این گیاه از سرده نعناع است و له شده برگهای آن عطر نعناع داد.
مصارف شناخته شده آن در آشپزی و شیرینیپزی و در طب سنتی به عنوان آرامبخش و مسکن است.
پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس و روغنی فرار است.
به علاوه در اعضای این گیاه مقداری تانن، مواد رزینی و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین است.
نعناع
نعناع، گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکی است. این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد.
ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است.
نعناع طبع گرم و خشکی دارد و برای سوءهاضمه میتوان عرق نعناع یا دمکرده آن را بعد از غذا استفاده کرد.
این گیاه یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان است؛ ١٠گرم نعناع را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید تا به سلامت معده شما کمک کند
جعفری
جعفری، نوعی سبزی خوراکی است که در انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار میگیرد. جعفری معمولا به صورت تر و خشک مصرف میشود. این گیاه یک منبع بسیار خوب ویتامین A ویتامین C و ویتامین k است.
به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسید فولیک است. شامل دو جز خیلی مهم در ترکیب خود است که موجب شده این سبزی نقشی بیهمتا در سلامت انسان داشته باشد؛ این دو جز روغن فرار و فلاوونوئیدها هستند که روغنهای فرار موجود در جعفری از شکلگیری و تشکیل تومورها (بهویژه تومورهای ریه) جلوگیری میکنند.
شوید
شوید گیاهی یک ساله یا دوساله است که گاهی بلندی آن به یک متر نیز میرسد. این گیاه بومی جنوب غربی و آسیا و آسیای میانه است.گیاه شوید و تخم آن آثار درمانی بسیاری دارد.
برگ و ساقههای شوید برای کاهش چربی خون مفید است. تخم شوید برای کسانی که اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند بهترین داروست زیرا اشتها را زیاد میکند و معده را نیرو میبخشد و به بدن انرژی میدهد.
برای بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمیتوانند در معده خود نگهدارند، بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دمکرده شوید را آهستهآهسته بنوشند