آرمان اصفهان
06:36 - چهارشنبه 23 دی 1394

پرتقال و حفظ سلامتی

پوست و آب پرتقال تقویت كننده معده، ضد نفخ، محافظت كننده از بروز عوارض كمبود «ویتامین C» و ادرارآور می‌باشد. مصرف جوشانده پوست آن، برای آرام كردن سرفه، رفع سرماخوردگی و سوء هاضمه مفید می باشد.

به گزارش آرمان اصفهان، درختان یا درختچه های همیشه سبزی كه مركبات بر روی آنها رشد می كنند، می توانند به 10 متر یا بیشتر هم برسند. مركبات به لحاظ اینكه سرشار از «ویتامین C» هستند معروف می باشند.

دانشمندان كشف كرده اند كه این میوه ها همچنین از انواع وسیعی مواد مغذی گیاهی و انواع مختلف فیبر غذایی برخوردار هستند. پرتقال، درختی است دارای برگ های سبز، گل ها و میوه آن معطر و گل های آن به رنگ سفید و میوه آن متوسط (در برخی ارقام درشت)، پوست آن نارنجی كمی ناصاف و گوشت آن شیرین و یا ترش و بسته به انواع مختلف دارای رنگ زرد، زرد تیره و قرمز می باشد.

درخت پرتقال و به طور كلی مركبات، درجه حرارت پایین را تحمل نمی كنند و باید در مناطق نیمه حاره ای و در آب و هوای مدیترانه ای با زمستان های نسبتا گرم كاشته شوند.

درجه حرارت كمتر از پنج تا چهار درجه سانتی گراد در مدت طولانی به آنها صدمه می زند.در مناطق شمال ایران و همچنین در جنوب ایران كاشته می شود.

ارقام مختلف پرتقال را با پیوند شكمی روی پایه های نارنج كه از بذر حاصل شده باشند، به دست می آورند. در برخی موارد برای به دست آوردن ارقام جدید با كاشتن بذر پرتقال نیز برای تكثیر آن استفاده می شود. نهال های بذری خیلی دیر بارور می شوند، ولی پوست میوه آنها نازك تر و طعم آنها نیز شیرین تر می شود.

مواد مغذی پرتقال

علاوه بر محتوای بالای «ویتامینC»، پرتقال تأمین كننده یك سری مواد مغذی گیاهی حفاظت كننده و آنتی اكسیدان شامل آلفا و بتاكاروتن، لوتئین و بتا كه پیتوزانتین می باشد.

آب پرتقال

این آبمیوه را می توان به طور تازه و یا به صورت بسته بندی شده و فرآیند شده مصرف نمود. یك لیوان معمولی آب پرتقال تازه، تأمین كننده 800 میلی گرم «ویتامین C»‌ و 400 میلی گرم فولات می باشد. به هنگام مصرف مداوم روزانه میوه و سبزیجات، یك لیوان آب پرتقال به عنوان یك «واحد»‌ میوه محسوب می‌شود.

خواص پرتقال

پوست و آب پرتقال تقویت كننده معده، ضد نفخ، محافظت كننده از بروز عوارض كمبود «ویتامین C» و ادرارآور می‌باشد. مصرف جوشانده پوست آن، برای آرام كردن سرفه، رفع سرماخوردگی و سوء هاضمه مفید می باشد.

پوست آن به عنوان مرهم برای اگزما و ناراحتی های پوستی مفید است. جوشانده برگ های پرتقال مانند سایر مركبات برای شست‌وشوی ورم ها و كاهش درد آنها نافع است. پرتقال به طور كلی ضد اسپاسم و آرام بخش است.

اسانس پرتقال اثر ضد عفونی كننده دارد و از پوست آن گرفته می شود، اما چون خیلی زود فاسد می شود، همیشه باید تازه مصرف شود و اگر نگهداری شود برای مدت كم، در جای تاریك و خنك باید گذاشته شود.

در هند معتقدند كه میوه پرتقال خون را تصفیه می كند و تشنگی را فرو می نشاند و اشتهاآور است. آب پرتقال برای رفع ناراحتی های صفراوی و اسهال های صفراوی نافع است. در چین تخم پرتقال را له كرده و شب روی پوست صورت می گذارند و معتقدند كه برای برطرف نمودن چین و چروك صورت نافع است. برگ پرتقال در هند و چین به عنوان مسكن و در فیلیپین در موارد هیستری و سكسكه كاربرد دارد. دم كرده گل‌ها و شكوفه آن در موارد آشفتگی و دل به هم خوردگی مفید و مسكن و آرام بخش است و سوء هاضمه را رفع می كند.

در طب چینی پرتقال به طور منظم برای تحریك دستگاه گوارش و درمان یبوست به كار می رود. آنها معتقدند كه پرتقال در مقابله با اسهال خونی، سوء هاضمه و تشكیل بیش از حد مخاط مفید است. در موارد استرس و بی خوابی برای آرام كردن اعصاب پرتقال داده می شود. از دیر باز پرتقال را برای توانایی آن در مبارزه علیه اسكوروی (كمبود ویتامین C) و حفظ استحكام لثه ها می شناخته اند.مصرف پرتقال سبب قلیایی نمودن خون شده و اعمال عضلات را تسهیل می كند. به علاوه بدن را در برابر ابتلا به انواع عفونت حفظ می كند. عصاره پرتقال گاهی در كیك سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

فواید كلیدی پرتقال

پرتقال به مبارزه علیه بیماری‌های قلبی كمك می‌كند. در افراد سیگاری، به حفظ مقدار «ویتامین C» بدن كمك می كند. با سرماخوردگی مقابله می‌كند و نقش حفاظتی در برابر سرطان دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.

آخرین اخبار