به گزارش آرمان اصفهان به نقل از ایلنا، محمد هاشمی گفت: وقتی تعهد اخلاقی و اسلامی وجود نداشته باشد یک عده قلم و زبان به مزد میشوند اما قطعا این مسائل تاثیری در میزان رای ایت الله هاشمی رفسنجانی نخواهد داشت مردم علیرغم همه فضاسازی ها انتخاب خود را میکنند و به ارکان نظام اعتماد دارند.
با اشاره به تشدید هجمههای افراطیون علیه آیت الله هاشمی گفت: ضعف اخلاق اسلامی یکی از مهمترین دلایلی است که باعث میشود افرادی با توسل به تخریب اتهاماتی را متوجه برخی ارکان نظام کنند انتخابات یک مسابقه است و هر کسی حق دارد در ان شرکت کند.
وی افزود: عدهای که به جریان خود و پایگاه خود اعتماد ندارد، میدانند اگر روال عادی طی شود رقیب برنده است و برای این که خود را عرضه کند رقیب را تخریب میکنند این درحالی است که خودشان چیزی برای عرضه ندارند.
هاشمی با اشاره به اینکه رقابت در انتخابات باعث ایجاد شور و نشاط در کشور میشود، گفت: مشارکت بیشتر باعث تقویت نظام و کشور میشود کسانی که فاقد اخلاق اسلامی هستند و مولفههای جذب اعتماد مردم ندارند به تخریب رقیب روی میآورند تجربه نشان داده که این کارها نتیجه عکس میدهد.
وی خاطرنشان کرد: ملت ایران باهوش است و به موقع تصمیم درست را میگیرد همانطور که در سال 92 با حضور به موقع در صحنه، انتخاب خود را کردند.
هاشمی با انتقاد از عملکرد صداوسیما گفت: متاسفانه صداوسیما کاربرد رسانه ملی را ندارد و تبدیل به یک رسانه جناحی در دست گروههای افراطی شده که از آن به عنوان وسیله رسیدن به هدف خود استفاده میکنند. در حالی که بر اساس قوانین جاری، استفاده جناحی از صداوسیما نامشروع و غیرقانونی است.
وی با تاکید بر اینکه صداوسیما حق ندارد وارد حوزه جناحبندیها شود، گفت: وقتی تعهد اخلاقی و اسلامی وجود نداشته باشد یک عده قلم و زبان به مزد میشوند اما قطعا این مسائل تاثیری در میزان رای آیتالله هاشمی رفسنجانی نخواهد داشت مردم علیرغم همه فضاسازی ها انتخاب خود را میکنند و به ارکان نظام اعتماد دارند.
هاشمی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشور نیاز به انسجام داخلی دارد، گفت: متاسفانه در این شرایط برخی سعی در ایجاد تفرقه دارند در حالی که این به زیان کشور است در یکی دو روز اخیر اتفاقاتی رخ داد که هر دو سمت آن ناصواب بود اعدام مظلومانه شیخ نمر کاری بود که عربستان انجام داد که به نظر میرسد این اقدام با تحریک صهیونیستها و دشمنان اسلام صورت گرفت و تلاش شد تا میان مسلمانان تفرقهای ایجاد کند.
وی افزود: حرکت ناصواب دیگر این بود که عدهای بدون اجازه و خودسرانه وارد ساختان یک سفارتخانه شدند و فراموش کردند که ضوابطی هم وجود دارد این کار بسیار زشتی بود و باید جلوی آن گرفته میشد.
هاشمی با بیان اینکه موضوع قطع روابط دیپلماتیک با تنشآفرینی دو مساله جداست، گفت: عربستان بعد از اینکه جمهوری اسلامی ایران در مساله هستهای موفق شد و برجام را نهایی کرد احساس شکست در سیاستهای خود را داشت و تلاش کرد حتی مذاکرات به نتیجه نرسد اما وقتی نتیجه نداد برای جبران شکست خود دست به حرکات جنون آمیزی از این قبیل زد تا تنش در منطقه ایجاد کند. ضرر قطع روابط را پیش از همه عربستان خواهد دید چرا که یک کشور در استانه انقلاب است و ملتش از سیاستهای حکام آن به سطوح آمده است.
وی تاکید کرد: فشارهای امنیتی عربستان نشان میدهد که این کشور در مرحله انفجار است و چون نتوانسته در یمن و سوریه و عراق تصمیمات خود را عملی کند اقدام به چنین کارهایی کرده زیان قطع رابطه را قطعا عربستان خواهد دید ما به آن معنا رابطهای با عربستان نداشتیم در بحث قطع سفر حجاج به عربستان نیز آنها بیشتر زیان خواهند کرد چون سالانه حدود 1 میلیون زائر به این کشور میرفت و همین باعث درآمدزایی برای آنها بود.
روزنامه فرهیختگان هم گفت و گویی با وی داشته است.
این روزنامه می نویسد: زمان زیادی تا اعلام نتیجه بررسیهای شورای نگهبان باقینمانده است. اما از مدتها قبل پروژه تخریب کلید خورده است؛ تخریب شاهمهرههای جناح معتدل. از ساخت کلیپ و طراحی کاریکاتور تا خطاب قرار دادن مستقیم، آن هم در رسانههای عمومی همه به یاری آمدهاند شاید مقصود حاصل شود. قصد هم کنار زدن یا حتی کاستن از محبوبیت آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی و بیت امام(ره) است. موضوعی که محمد هاشمی، برادر و رئیس دفتر آیتالله آن را نشانه ضعف گروه مقابل میداند و معتقد است تنها راه باقیمانده برای آنهاست.
تخریبهایی درباره آیتالله هاشمیرفسنجانی و سیدحسن خمینی در فضای مجازی رواج گرفته است. عکسها، فیلمها و کاریکاتورهایی منتشر شده است. دلیل اینگونه تخریبها را چه میدانید؟
یکی از ضرورتهای دموکراسی کثرتگرایی و آزادی احزاب و گروهها و جمعیتهاست.در کشورهای جهان سوم مانند ایران هم با توجه به سوابق استبدادی که دارد این فرهنگ کثرتگرایی خودبهخود ضعیف است. زمانی که آزادی در جامعه تضعیف میشود رقابت جای رفاقت را که از ضروریات دموکراسی است میگیرد. از طرف دیگر پارهای از انحصارطلبیهایی که در کشور متداول است با بهانه قرار دادن عناوین اسلامی و ولایت فقیه آن را ابزاری میکنند برای اقتدار خودشان؛ در واقع نمیخواهند کسی بهعنوان رقیب حضور داشته باشد. یکی از این روشها همین هتاکی است. افرادی که احساس میکنند در مقابل رقیب کم میآورند متوسل به فحاشی و تخریب میشوند.
پس این تخریبها را به این دلیل میدانید که رقیب ترسیده و برای غلبه بر آن راهی جز این ندارد؟
اصلاحطلبان توانستهاند یک گروه را در حاکمیت و دولت مسلط کنند، همانطور که اصولگرایان نیز پیش از این در مجلس حضور داشتند و با هر چیزی که مربوط به رقیب میشد مخالفت میکردند. این موضوعی است که با فرهنگ ایرانی و دموکراسی همخوانی ندارد. با گذشت این مدت تمایل مردم نسبت به اصلاحطلبی و عدالتخواهی بیشتر شده است. اصولگرایان اکنون نگرانند و برای مقابله با این واقعیت متوسل به تخریب و تهمت میشوند.
این امر چه تاثیری بر رد صلاحیت این افراد دارد؟
درباره صلاحیتها در هر دو مجلس چه خبرگان و چه مجلس شرایطی وجود دارد. باید فرد شرایط لازم را که ایجابی است داشته باشد. شرایط سلبی هم عدم سوءپیشینه است که فرد مرتکب جرمی نشده باشد که آثار محرومیت در آن باشد. با وجود این شرایط فرد اهلیت دارد، بنابراین میتواند مشارکت کند.
پس درباره تخریبهایی که انجام میشود، محبوبیتهایی که بین مردم هست موثرتر است تا این تخریبها؟
این تخریبهایی که انجام میشود اتفاقا اثر منفی برای مخربان دارد.
از طرف جریان اصلاحطلب واکنشی وجود نداشته، اما از طرف دیگر در میان تندروها درباره هرگونه اظهارنظری موضعگیری میشود. دلیل این بیتفاوتیها و عدم واکنشها را در چه میدانید؟
وقتی فردی فحش میدهد آیا من هم باید جواب او را با فحش بدهم؟ از طرفی اگر حالت مجرمانه داشته باشد که میتواند از آنها شکایت کرد و آنها را به دادگاه کشاند.
این اتفاق افتاده است. شما یا نزدیکان آیتاللههاشمیرفسنجانی یا خود ایشان قصد شکایت یا صحبت با قوه قضائیه را دارید؟
نه؛ ایشان هم این موضوع را قبول دارند که در برابر اینگونه حرکات باید سکوت پیشه کرد. اما دادسرا اگر میبیند این حرکات مجرمانه است خود باید اقدام کند.
در روزهای اخیر صحبتهایی درباره حذف نام آیتالله هاشمیرفسنجانی از لیست جامعتین مطرح شده است. لازم است که اسم ایشان در لیستهای انتخاباتی قرار گیرد؟
من فکر میکنم در صورت حضور آقای هاشمی در انتخابات، ایشان رای خوب و بالایی خواهد آورد.
اعضایی از جامعتین مطرح کردند که آیتالله هاشمیرفسنجانی از لیستها حذف شدهاند. ایشان احتیاج دارد در لیست آنها قرار گیرد؟
من معتقدم که آقای هاشمی از نظر علمی و سیاسی وزانت خود را دارد. نمیتوان وزن ایشان را نادیده گرفت، در انتخابات 92 هم مشخص بود که با حمایت ایشان و آقای خاتمی از آقای روحانی ایشان رای قابل توجهی آوردند، بنابراین نقش ایشان را نمیتوان نادیده گرفت.
روزگاری آیتالله هاشمیرفسنجانی در صدر لیست بودند، چه اتفاقی افتاده که حالا شرط و شروط به میان آمده است؟
برخی به جای اصولگرایی، اصولنمایی میکنند. برای اینکه خودشان باشند دیگران را خراب میکنند. اگرنه نقش آیتالله هاشمی در انقلاب نشاندهنده نقش موثر ایشان است.
چرا میخواهند آیتالله هاشمیرفسنجانی نباشد؟
چون وقتی ایشان حضور داشته باشد چهره پررنگی است و رقیب کمرنگ میشود. اینها جنبه سیاسی آلوده و غیراخلاقی دارد.
برخی تندروها خواستار ردصلاحیت سید حسن آقا خمینی هستند. نظرات این عده چه تبعاتی دارد؟
این اتفاق خوب نیست. اولا محبوبیت ایشان بالا میرود و از طرف دیگر تنفر از تندروهایی که ذاتا مخالف امام (ره) و انقلاب هستند، افزایش
مییابد.