نشست هماندیشی «جهان پسا کرونا، چالش ها و فرصتهای کانونها و مراکز فرهنگی» با حضور صاحبنظران و کارشناسان این حوزه، در پژوهشکده دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان در این نشست که به همت بنیاد فرهنگی حضرت بقیهالله(عج) برپا شده بود، اظهار داشت: اقتصادهای خرد فرهنگی در پساکرونا باید مورد توجه قرار گیرد و مهارت و آموزش در بخش های سنتی و مجازی با هم، دنبال شود.
حجتالاسلام محمد قطبی با اشاره به اهمیت تقویت هویت خانواده و بازتوانی والدین در مدیریت و فعالیت فرهنگی، تصریح کرد: ابزارهای متخلف همچون گوشی همراه دستیارهای پدر و مادر در خانوادهاند به شرطی که مهارت در استفاده فرهنگی و حتی اقتصادی را بلد شوند.
وی خاطر نشان کرد: یادگیری بازیهای خانوادگی در اشکال واقعی و مجازی در روزهای کرونایی و ماندگاری آنها بعد از کرونا را هم نباید نادیده گرفت و برای آنها برنامهریزی کرد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت بقیهالله(عج) هدف از برگزاری نشست را دغدغه فرهنگ دوستان برای فعالیتهای فرهنگی تابستانه عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط موجود چه باید کرد و چه راهکارهایی باید ارائه داد.
محمدرضا ملکی ها با بیان اینکه نمیشود همه بحثها را به سمت فضای مجازی سوق داد، افزود: در این صورت ورزش و آموزشهای حضوری چه میشوند و آیا استقبالی از مراکز فرهنگی تنها در ابعاد مجازی خواهد شد.
استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی بنیاد فرهنگی بقیهالله(عج) نیز تشخیص نیازهای جدید برای پر کردن شکاف بین نسلی را ضروری دانست و گفت: تکنولوژی و مدرن دیدن همه این نیازها درست نیست بلکه باید بخشی را هم برای فعالیتهای غیرمجازی در نظر گرفت.
رضا اسماعیلی پیشنهاد داد: موجآفرینی ارزشهای قرآنی و تغییر استراتژی از مراسم محوری به خانواده محوری در پساکرونا نیز راهکارهای دیگر این شرایط خاص هستند.
مدیر کل کانون پرورش فکری استان اصفهان در همین پیوند، اظهار داشت: کتاب درمانی بهترین راهکار در همه روزها بویژه در دوران کرونا و پساکرونا است.
سید محمد قلمکاریان خاطر نشان کرد: هم مطالعه و هم دیگر فعالیتهای فرهنگی اگر با برنامه منظم روزانه در خانواده همراه شود شاخصهای فرهنگی جامعه را نیز ارتقا میدهد.
به گفته وی، تشکیل انجمنها، تقویت مهارتهای مجازی و تولیدات هنری و همچنین اجرای برنامههای سیار کانون پرورشی، چه در روزهایی که ماندن در خانه بهترین راهکار است و چه در پساکرونا ضرورتهایی هستند که باید دنبال شوند.
معاون منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران اصفهان سپس با طرح سوالی، اظهار داشت: چرا ما به دنبال تغییر هستیم و چرا به دنبال همسانسازی و مناسب سازی نباشیم.
دکتر مهدی شاهنوروزی تاکید کرد: باید مواظب خنثی سازی هویتهای فرهنگی باشیم و ضمن اینکه نباید منفعل باشیم، از بزرگنمایی ها نیز باید خودداری کنیم.
حجت الاسلام محسن کریمی، رییس ستاد نیروهای فرهنگی انقلاب هم گفت: فعالیتها و دستاوردهای جهادی که این روزها شکل گرفته را باید جدی گرفت و آن را یک فرصت مومنانه که در هر زمان و دورانی می تواند یاریگر و قوت قلب جامعه باشد، دید.
انتهای پیام/