آرمان اصفهان
۱۵:۱۷ - جمعه ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

بیماری‌های شایع بهاری را بهتر بشناسید

چمن، گرده و گل‌ولای، مهم‌ترین عوامل آلرژی‌زا هستند که به آب‌ریزش، عطسه، سرفه، سوزش چشم و خارش منجر می‌شوند.

به گزارش آرمان اصفهان؛ با تغییر فصل، تغییرات آب‌و‌هوایی، پوشش گیاهی و ذرات معلق در هوا نیز تغییر می‌کند.

این چرخه طبیعی اثرات مهمی بر بدن انسان دارد، همان‌طور که آنفلوآنزا و سرماخوردگی بیماری‌های شایع زمستان و بیماری‌های گوارشی اغلب در تابستان دیده می‌شوند، بیماری‌های سیستم تنفسی در بهار شیوع بیشتری دارند.

آسم و آلرژی دو عارضه شایع در بهار قلمداد می‌شوند. به گزارش ایرنا، شایع ترین بیماری‌های فصل بهار عبارتند از :

آسم
آسم آلرژیک اغلب در فصل بهار به‌دلیل وجود آلرژن‌های خاص و حساسیت بیشتر در مجاری تنفسی به‌وجود می‌آید. حملات آسم به صورت تنگی نفس و خس‌خس سینه بروز می‌کند. علل آسم به‌طور کامل شناخته‌شده نیست، علاوه‌بر آلرژن‌های محیطی مانند گل‌ولای و گرده، عواملی مانند مواد حساسیت‌زا، دود سیگار و مواد شیمیایی سبب تحریک این عارضه می‌شوند.
مهم‌ترین راهکارهای مقابله با آسم آلرژیک ناشی از فصل بهار عبارتند از: کاهش رطوبت به کمتر از ۴۰درصد، استفاده از ماسک فیلترکننده، اجتناب از قرار گرفتن‌های غیر ضروری در محیط آزاد، استفاده از تهویه هوا در منزل، تمرکز و مدیریت استرس، استفاده از مواد طبیعی با خاصیت ضد التهابی مانند زردچوبه، سیر، زنجبیل و مکمل‌های امگا۳٫

آنفلوآنزای معده
آنفلوآنزای معده یا گاستروانتریت ویروسی به التهاب و عفونت روده و معده گفته می‌شود. این عارضه برخلاف نامش هیچ ارتباطی با آنفلوآنزا ندارد و بر اثر ویروس‌های مختلفی از جمله نورو ویروس، روتاویروس و آدنوویروس ایجاد می‌شود.

معمولاً این بیماری مسری بر اثر تماس با فرد آلوده و مصرف آب و غذای آلوده، اماکن عمومی و شلوغ به وجود می‌آید و موجب احساس درد در ناحیه شکم (روده و معده)، باد گلو، نفخ، اسهال، مدفوع سبز رنگ، سوء هاضمه، حالت تهوع، استفراغ، کاهش آب بدن، لرز، خشکی دهان، انسداد معده، احساس تشنگی بیش از حد، خشکی دهان، تب، ضعف، کاهش اشتها، تعریق و سردرد می‌شود.

هیچ درمان پزشکی برای این عارضه وجود ندارد و بیمار پس از حدود ۱۰روز بهبود می‌یابد. اما برخی عوامل در تسریع روند بهبود مؤثر هستند از جمله شست‌وشوی منظم دست‌ها و نوشیدن آب سالم به میزان کافی، چراکه به‌دلیل اسهال و استفراغ، آب بدن کاهش می‌یابد. برخی محققان مصرف الکترولیت‌های حاوی نمک و مواد معدنی را مفید می‌دانند.

گلودرد استرپتوکوکی
این عارضه، گلودرد ناشی از باکتری استرپتوکوک است. شیوع آن در پاییز و بهار بیشتر است. این بیماری مسری معمولاً از طریق تماس مستقیم با فرد آلوده یا تماس با مخاط بینی و دهان آلوده، اشتراک گذاشتن ظروف و غذا و لمس اشیای آلوده به باکتری به‌وجود می‌آید. معمولاً برای درمان این عارضه آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. برخی از مواد غذایی حاوی آنتی‌بیوتیک از جمله سیر، عسل، پیاز و دارچین در بهبود علائم نقش دارند.

آلرژی فصلی
آلرژی فصلی و آلرژی غذایی رایج‌ترین نوع آلرژی است. به گزارش کالج آسم و آمریکا حدود ۵۰میلیون آمریکایی از آلرژی فصلی رنج می‌برند. چمن، گرده و گل‌ولای، مهم‌ترین عوامل آلرژی‌زا هستند که به آب‌ریزش، عطسه، سرفه، سوزش چشم و خارش منجر می‌شوند.
واکنش‌های آلرژیک در افراد مختلف متفاوت است و می‌تواند شامل خارش و کهیر، تهوع یا استفراغ، درد معده و اسهال باشد. در موارد شدیدتر تورم زبان و لب‌ها و گلو، تنگی نفس، مشکل بلع، درد قفسه سینه و کاهش ناگهانی فشار خون دیده می‌شود. تنفس عمیق، خواب کافی، اجتناب از عوامل تحریک‌کننده از قبیل علف، گیاهان، حیوانات خانگی و انواع آفت‌کش‌ها و مصرف مواد غذایی که به درمان آلرژی بهار کمک می‌کنند از جمله پیاز و روغن ماهی در کاهش علائم آلرژی مؤثر است.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.

آخرین اخبار